Samen met tafelgenoten genieten van smakelijke Aziatische gerechten, in een hippe omgeving. Dat is in het kort de beschrijving van Umami, het Aziatische fusion restaurant dat begin mei zijn deuren opent aan de Oudegracht in Utrecht. De drie eigenaren Han Ji, Leon Zheng en Zhang Hu hebben het concept tot in de puntjes uitgewerkt. Het is vernieuwend doordat het een combinatie betreft tussen ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’. En dat alles in een sfeervolle omgeving, tegen een vriendelijke prijs. Dat de heren hier gevoel voor hebben, is een feit. Ze hebben alledrie al meerdere succesvolle horecaconcepten op hun naam staan. Han Ji’s restaurant HanTing Cuisine in Den Haag werd onlangs zelfs uitgeroepen tot winnaar van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100. Hoewel de officiële opening van Umami nog even op zich laat wachten, kan er tot die tijd al worden ‘proef-gegeten’.
Over het concept
Voor €19,50 genieten gasten bij Umami van 3 gangen. Eén gang bestaat uit twee gerechten per persoon, waar tafelgenoten gezellig samen van eten. De gerechten worden per gang ingevuld op een bestelformulier, een principe dat al bekend is vanuit de all you can eat restaurants. Het verschil met dit soort concepten is echter dat de gerechten bij Umami niet alleen prachtig worden opgemaakt, maar ook heel smaakvol zijn. What’s in a name? Het Japanse woord Umami wordt gebruikt om ‘de vijfde smaak’ aan te duiden. De letterlijke vertaling is ‘smakelijk’ ofwel ‘heerlijk’. De combinatie van ‘shared dining’, ‘all you can eat’ en ‘3-gangen’ is vernieuwend binnen Nederland.